Ali je moj starš primeren za sistem ElderOn?

V kolikor vaš starš živi doma ali v domači oskrbi, je primeren za uporabo sistema ElderOn. Sistem lahko uporabljajo še povsem samostojni starostniki, saj nam z leti začnejo pešati fizične sposobnosti in nikoli ne vemo, kdaj se lahko pripeti nesreča. Prav tako lahko sistem uporabljajo starostniki, ki potrebujejo veliko pomoči, saj je zaznava padca in odtavanja popolnoma avtomatska. Le v primeru nezgode, kjer mora starostnik sam pritisniti SOS tipko, je potrebno, da to starostnik stori sam.

Kako predstaviti sistem ElderOn starostniku?

Sistem omogoča samostojno in dostojanstveno starost in ne nadzora. Starostniku je potrebno predstaviti prednosti in slabosti zanj in za vas, ter se z njim odkrito pogovoriti o možnostih, ki jih naprave ponujajo. Pomirjenost, ki jo sistem vnaša v vaš odnos ter samostojnost morajo pretehtati morebitne zadržke in strahove. O vsem pa se je potrebno predhodno odkrito pogovoriti.

Katero napravo izbrati?

Link na anketo

Napravi se ne izključijeta temveč dopolnjujeta. Naprava SOS je namenjena predvsem uporabi čez dan, v nočnem času, pa dodatno varnost zagotovi posteljni senzor.

Ali potrebujem WiFi omrežje?

V primeru uporabo posteljnega senzorja potrebujete lastno WiFi omrežje. SOS naprava za delovanje ne potrebuje WiFi omrežja, saj vsebuje SIM kartico in deluje preko GSM omrežja. To omogoča tudi delovanje izven doma, praktično povsod, kjer je dosegljiv GSM signal. V primeru, da naprava nima vzpostavljene GSM povezave, boste o tem obveščeni preko mobilne aplikacije kjer vam bo na voljo tudi zadnja lokacija starostnika.

Kakšen domet ima SOS naprava?

SOS naprava deluje povsod, saj vsebuje SIM kartico in deluje preko GSM omrežja. To omogoča tudi delovanje izven doma, v trgovini, v gozdu, pri zdravniku, praktično povsod, kjer je dosegljiv GSM signal. V primeru, da naprava nima vzpostavljene GSM povezave, boste o tem obveščeni preko mobilne aplikacije kjer vam bo na voljo tudi zadnja lokacija starostnika.

Zakaj moram plačevati vzdrževanje, če sem naprave kupil/a?

V vzdrževanje je vštet mesečni strošek SIM kartice in GSM povezave, podobno kot plačujete za svoj mobilni telefon. Dodatno je v ceno vzdrževanja vštet strošek informacijskega sistema, ki ga vzdržujemo za nemoteno delovanje sistema.

Ali lahko spremljam več starostnikov?

Da. Ni omejitve števila starostnikov, ki jih lahko spremljate. Naš sistem se uporablja tudi v domovih za starejše, kjer skrbijo za veliko število starostnikov.

Kako deluje sistem nujnih kontakov?

V mobilno aplikacijo vnesete do 10 nujnih kontaktov, ki morajo vaše povabilo tudi sprejeti. V primeru klica, se kličejo kontakti en za drugim dokler se prvi ne javi na klic.

Kaj pomenijo časi v nastavitvah posteljnega senzorja?

Z nastavitvijo dnevnega in nočnega časa nastavite časovna okna, v katerih bo senzor deloval. Najpogosteje se nastavi nočni čas glede na rutino starostnika. Dodatno lahko nastavite dnevni čas, če ima starostnik navado dnevnega počitka. Z nastavitvijo obeh časovnikov lahko zagotovite tudi delovanje 24 ur na dan. Ker ni vsak odhod iz postelje nevarna situacija lahko z nastavitvijo zamika nastavite po kolikem času po zaznani odsotnosti boste prejeli obvestilo. Če gre nekdo vsako noč na stranišče in to traja tiipično 5 minut, lahko nastavite čas zamika na 10 minut. Tako boste obveščeni le v primeru, da bo starostnik odsoten iz postelje dlje kot 10 minut. V primeru, da se starostnik vrne v posteljo pred iztekom časovnika, se ta ponastavi in ne boste prejeli obvestila. Lahko pa v mobilni aplikaciji spremljate vse te dogodke in tako ugotovite kolikokrat in kako dolgi so tipični izhodi iz postelje, saj se vsi dogodki beležijo.

Kako prekličem svojo naročnino?

Če želite preklicati naročnino izpolnite spodnje podatke.


  Zagotavljamo vam, da bomo tukaj zbrane osebne podatke uporabili izključno za namen posredovanja odgovora in bomo z njimi ravnali, skladno z veljavno zakonodajo in našimi Pravili varstva zasebnosti.

  Kako prepoznati demenco?

  Tina
  Link na blog

  Kaj lahko še naredim, za dostojno starost svojih staršev?

  Tina
  Link na blog

  Nisem prepričan ali je sistem ElderOn primerna rešitev.

  Niste prepričani?
  Zaupajte nam svoje podatke in naš svetovalec vam bo poslal podrobnejšo predstavitev sistema na vaš e-naslov ter odgovoril na vsa vaša dodatna vprašanja.


   Ali lahko v napravo vstavim svojo SIM kartico?

   Da. SIM kartico lahko kupite v naši spletni trgovini (nakup). Če želite lahko vstavite svojo SIM kartico. Z nami se lahko posvetujete kakšno SIM kartico potrebujete.

   Kako povežem SOS napravo v mobilno aplikacijo?

   Kako povežem posteljni senzor v mobilno aplikacijo?

   Kako povežem posteljni senzor na svoje WiFi omrežje?